Oxfordi sõnaraamatu järgi tähendab töötlemine mehaanilisi või keemilisi tegevusi millegi muutmiseks või säilitamiseks. Mõned töötlemisetapid on kahjutud või isegi kasulikud, nagu näiteks mikrotoitainete või teiste kasulike ühendite säilitamine või biokättesaadavuse suurendamine. Poststrukturalismis on kahte sellist vastandlikku poolt nagu töödeldud-naturaalne, kus üks termin on väärtuslikum kui teine, käsitletud vaid kultuurilise üldistusena, mitte aga põhimõttelise kategooriana, millele tugineda.
Lisaks on mitmel liha tootmiseks kasutatud koostisosal sensoorsed, tehnoloogilised ja eriti just ohutut hügieeni tagavad eelised. Neist enamasti ei räägita, vaid rõhutatakse nende võimalikke kahjulikke mõjusid. Näiteks fermenteeritud lihas sisalduv nitraat võimaldab lisada toidule värvi ja maitset, kuid samal ajal tagab ka toidu ohutuse. Lihas sisalduv kogus on väga väike võrreldes kogustega, mida inimesed saavad joogiveest ja köögiviljadest.
Allikad:
– Gibney et al., 2017
– Cornwell et al., 2018; King and White, 1999
– Ribas-Agustí et al., 2017; Weaver et al., 2014